В особистих підсобних господарствах приміщення де утримуються свині повинно бути закритим, надійно ізольованим, без доступу сторонніх осіб.
Заходити в приміщення де утримуються свині в змінному одягу та взутті.
У приміщеннях де утримуються тварини, потрібно обов’язково проводити регулярне прибирання, дезінфекцію, дезінсекцію, а також знищувати гризунів.
Не використовувати харчові відходи для годівлі свиней без обов’язкової термічної обробки (кип’ятіння понад 30 хвилин).
Не використовувати для пиття тварин воду з річок, що течуть через лісові масиви, де можуть жити дикі кабани.
В жодному разі не купувати м’ясні продукти на стихійних ринках.
В жодному разі не купувати тварин у не встановлених для цього місцях, без супровідних ветеринарних документів.
Забій тварини проводити тільки після клінічного огляду лікарем ветеринарної медицини.
Для свиноферм забезпечити закритий режим роботи.
|