Субота, 18.05.2024, 06:16
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2014 » Серпень » 20 » Верховна Рада приняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин”
    07:41
    Верховна Рада приняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин”
    identifikacia.jpg

     

    Народні депутати підтримали в цілом  законопроект № 4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин". За відповідне рішення проголосували   233 народні депутати.

    Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин” розроблявся з метою реалізації основних стратегічних завдань у сфері охорони здоров’я населення, на шляху до гармонізації законодавства України до регламентів Європейського Союзу. Законопроект подавався до Верховної Ради України тричі впродовж останніх трьох років, як одна із обов’язкових умов, висунутих інспекторами ЄС.

    Завдяки статтям Закону, стає зрозумілим та прозорим контроль епізоотичної ситуації в державі, простежуваності виробництва та реалізації харчових продуктів тваринного походження, а також забезпечення конкурентоспроможності тваринницької продукції на європейських та світових ринках.

    Законом України “Про ідентифікацію та реєстрацію тварин” пропонується внесення змін щодо:

    1. Обов’язковості ідентифікації та реєстрації фізичними особами тварин, які утримуються та розводяться для власного споживання.

    Даний крок приведе у відповідність законодавство України з питань ідентифікації та реєстрації тварин до вимог законодавства Європейського Союзу та надасть змогу створити систему ефективних та дієвих засобів виявлення, локалізації, контролю та ліквідації хвороб тварин, а також забезпечення належного рівня захисту здоров'я тварин та пов'язаний із цим захист здоров'я людей.

    2. Запровадження групового ідентифікаційного номера.

    Запровадження групової ідентифікації товарних свиней в господарствах юридичних осіб дозволить значно спростити процедуру ідентифікації та контролю за переміщенням груп товарних свиней, що сприятиме успішному виконанню основних стратегічних завдань у сфері охорони здоров’я населення.

    3. Передбачення компенсації послуг із ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються та розводяться у фізичних осіб, які не займаються підприємницькою діяльністю.

    Реалізація Закону України дозволить: 

    - запровадити визнаний Європейським Союзом елемент простежуваності при обігу живих тварин та продукції тваринного походження;

    - створити правове підґрунтя для ефективного функціонування системи державного контролю у сфері санітарно-епідемічного та епізоотичного благополуччя населення України при здійсненні торговельних операцій з тваринами і продукцією тваринного походження;

    - виконати вимоги останньої місії інспекторів офісу ветеринарії та харчових продуктів Європейської Комісії, чим підвищить конкурентоспроможність вітчизняних виробників продукції тваринного походження на європейському та світовому ринках продовольчих товарів.

     

    Просмотров: 315 | Добавил: Юрьевна | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024