Субота, 18.05.2024, 08:01
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2013 » Жовтень » 3 » В регіонах конкретизують запобіжні заходи щодо недопущення поширення вірусу АЧС
    07:48
    В регіонах конкретизують запобіжні заходи щодо недопущення поширення вірусу АЧС
    pigs.jpg

    Питання здійснення профілактичних заходів щодо африканської чуми свиней, а також ситуація з отруєнь дикорослими грибами у Вінницькій області і заходи щодо їх запобігання розглядалися під час Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації. На засіданні були присутні начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники управлінь ветеринарної медицини в районах та містах обласного значення та начальники міжрайонних управлінь Держсанепідслужби.

    Було відзначено, що зусиль по профілактиці заносу збудника африканськоїчуми свиней на територію області тільки державної служби ветеринарної медицини та держсанепідемслужби недостатньо. Для вирішення цього питаннянеобхідно скоординовані дії всіх зацікавлених служб і відомств, у зв'язкуіз тим, що розглядається воно державними органами влади не тільки в біологічній і економічній, а і в політичній площині.Заслухавши та обговоривши інформацію заступника начальника головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорія Сидорука про здійснення профілактичних заходів щодо африканської чуми свиней, було прийнято рішення, де детально визначені завдання усім відповідним службамна рівні області та районів щодо недопущення занесення збудника хвороби натериторію області та підвищення ефективності проведення профілактичних заходів.

    Як повідомив заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Сергій Дегтяренко, ситуація щодо африканської чуми свиней на кордонах України залишається напруженою. 

    - З кожним роком ми спостерігаємо негативну тенденцію розширення географії поширення вірусу. У зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней та інших інфекційних захворювань у Росії та Білорусі на кордоні з Росією тимчасово закрито місцеві пункти пропуску для автомобільного транспорту. Наразі працюють лише міжнародні та міждержавні пропускні пункти, через місцеві можна проходити лише пішки. Але цього замало, наші свинарські господарства мають працювати в «закритому режимі», - зазначив Сергій Дегтяренко.

    Під час засідання було розглянуто роботу державних надзвичайних протиепізоотичних комісій у Великобілозерському, Василівському, Гуляйпільському, Михайлівському та Приморському районах щодо забезпечення «закритого режиму» роботи свиногосподарств. Саме в цих районах робота проводиться на недостатньому рівні.

    За підсумками засідання доручено головному управлінню Держсанепідслужби в Запорізькій області постійно вживати заходи із запобігання використанню харчових відходів, що утворюються в місцях громадського харчування й закладів відпочинку, та посилити контроль за їх утилізацією. Головному управлінню ветеринарної медицини в області та обласному управлінню лісового та мисливського господарства доручено під час сезону полювання проводити моніторингові дослідження на африканську чуму свиней та інші захворювання серед диких кабанів.

    Перед Запорізьким, Бердянським та Мелітопольськими пунктами державного ветеринарно-санітарного контролю на державному кордоні і транспорті поставлено завдання посилити контроль та нагляд за імпортом сировини та тваринницької продукції, яка надходить на територію області.

    Запорізький пункт державного ветеринарно-санітарного контролю на державному кордоні і транспорті, а також КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» повинні постійно вживати заходи щодо заборони вивантаження будь-якого сміття, а також залишків продуктів харчування з літаків, які прямують з неблагополучних округів Російської Федерації, Республіки Білорусь, Грузії та інших країн, на території яких зареєстровано випадки африканської чуми свиней. Крім того, вони повинні вилучати продукти тваринного походження та інші підконтрольні товари, які можуть бути контаміновані збудником африканської чуми, з ручної поклажі і багажу та організовувати їх знищення.

    - Краще зараз вжити всі необхідні заходи, у тому числі - перевести свинарські господарства на «закритий режим» роботи, ніж потім закривати на карантин цілі території. Адже цей вірус призведе до колосальних збитків не тільки держави, яка буде виплачувати компенсацію, а й самих підприємств, які зараз не дуже активно переходять на «закритий режим» роботи.

    Узагальнючи підсумки засідань комісій , наголошувалося, що збудник африканської чуми свиней є безпечним для людини, але несе велику загрозудля поголів'я свиней, що спричиняє великі економічні втрати, є проблемою продовольчої безпеки регіонів та держави в цілому.

    Просмотров: 274 | Добавил: Юрьевна | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024