Субота, 18.05.2024, 14:50
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2013 » Листопад » 1 » Продукція тваринного походження належить до високого ступеню ризику
    18:15
    Продукція тваринного походження належить до високого ступеню ризику
    _MG_5991.jpg

    Українські фахівці проведуть розслідування щодо якості м'яса у відповідь на претензії Россільгоспнагляду. Результати досліджень буде надіслано до санітарного відомства Росії.
    Про це сказав заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Віталій Башинський на міжнародній конференції з питань якості продуктів харчування, яка відкрилася в Києві..
    "Ми зробимо все для того, щоб довести, що Україна виробляє гідну продукцію як для європейського ринку, так і для Росії. Буде проведено розслідування, складені певні звіти, які будуть направлені в Россільгоспнагляд. Ми зможемо або отримати позитивну відповідь і відкриття підприємств, або підтвердження того, що Україна вжила недостатню кількість заходів, на їх погляд, і підприємства будуть закриті. Але це повністю робочий процес", - зазначив він.
    Виробництво продуктів тваринного походження належить до високого ступеню ризику, яке контролюється на 85% ветеринарною службою і лише на 15% - санітарною.
    За словами В. Башинського, до складу Держветфітослужби введено 1500 державних інспекторів з гігієни харчування. "І якщо справа лише в назві, то давайте її назвемо санітарно-ветеринарна , ніхто заперечувати не буде, але принцип того, що ланцюг виробництва продуктів високого ступеню ризику, а саме тваринного походження, контролює на 85% ветеринарна служба і лише на 15% санітарна - це дійсно є головною причиною того, чому саме була обрана ця служба як компетентний орган», - резюмував він.
    Україна відвантажила першу партію експортної курятини до Євросоюзу.
    Про це повідомив заступник голови Держветфітослужби України Віталій Башинський під час і міжнародної конференції «Реформування системи безпечності харчової продукції в Україні: модель на майбутнє»
    За його словами, Україна невдовзі також зможе отримати категорію "А" щодо експорту курячих яєць до Європейського Союзу.
    "На сьогоднішній день ми працюємо над тим, щоб отримати категорію "А" щодо експорту курячих яєць для споживання. Залишилося буквально кілька невирішених питань, які вже на завершальних стадіях", - зазначив В. Башинський.

    2013.11.01 10:30
    Просмотров: 267 | Добавил: Юрьевна | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024