Субота, 18.05.2024, 12:26
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2013 » Листопад » 12 » На одному з київських ринків виявили баранину з цистицеркозом
    16:47
    На одному з київських ринків виявили баранину з цистицеркозом
    Sheep_-_melbourne_show_2005.jpg

     

    Під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи м’яса 1 листопада 2013 року на ринку «Дарницький» м. Києва виявлено 15 туш баранів з позитивним результатом на цистицеркоз. Також, за повідомленням Головного управління ветеринарної медицини в Донецькій області за результатами досліджень Донецької регіональної лабораторії ветеринарної медицини того ж дня в партії м’яса яловичини (570 кг) знайдено життєздатні цистицерки.

    Довідково:

    Захворювання належить до небезпечних гельмінтозоонозів, які завдають великої шкоди здоров'ю людини та збитків тваринництву.

    Теніоз — захворювання людини, зумовлене паразитуванням у тон¬кому кишечнику статевозрілої цестоди.

    Цистоцеркоз бичачий — захворювання великої рогатої худоби, буйволів, яків, зебу, зумовлене паразитуванням личинкової стадії цестоди— Cysticercusbovis.

    Цистицеркоз целюлозний — захворювання свиней, диких кабанів, верблюдів, собак, кішок, зайців, кролів, яке спричиняється розвитком личинкової стадії (ларвоцисти) — Cysticercuscellulosae, що паразитує в серці, скелетних м'язах, очах і головному мозку.

    Джерело інвазії — хвора на теніоз людина, яка може роками виділяти у навколишнє середовище членики ціп'яка. Інвазії поширюються там, де є невпорядковані вбиральні, доступні для свиней, бродячих собак, кішок, та висока стійкість яєць ціп'яків у природі. Критичні температури для яєць — 60 і 70 °С. Яйця ціп'яків залишаються життєздатними в гною 71 день, у сіні взимку — 2 міс. Стій-кість цистицерків значно нижча, ніж яєць. Вони швидко гинуть при температурі 50 °С. При низьких температурах (-10—20 °С) цистицер¬ки гинуть через 2—3 тижні. При температурі 5 °С вони зберігають життєздатність до 1,5 міс. 

    Державна служба ветеринарної медицини закликає звертати особливу увагу на небезпеку та ризик закупівлі м’яса у невстановлених для цього місцях без проведення ветеринарно-санітарної експертизи, дотримуватись вимог теплової обробки при приготуванні страв з м’яса, не купувати м’ясної продукції на стихійних ринках, не проводити подвірний забій тварин без ветеринарного контролю та переміщення тварин без супровідних ветеринарних документів.

    Просмотров: 272 | Добавил: Юрьевна | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024