Субота, 18.05.2024, 14:21
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2013 » Червень » 13 » На Луганщині посилено заходи по недопущенню АЧС
    08:41
    На Луганщині посилено заходи по недопущенню АЧС


    За інформацією Управління Россільгоспнагляду по Воронезькій області 07.06.2013 при дослідженні проб патологічного матеріалу, відібраного від свиней, які загинули у двох особистих підсобних господарствах громадян у  с. Красногоровка (Богучарський район, Воронезька область), було встановлено попередній діагноз на африканську чуму свиней (далі - АЧС).

    Всього у зазначеному населеному пункті налічувалося 228 голів свиней.

    08.06.2013 діагноз АЧС підтверджений Всеросійським науково-дослідним інститутом ветеринарної вірусології та мікробіології (м. Покров, Володимирська область).

    В даний час в осередках захворювання державною ветеринарною службою Воронезької області під контролем Управління Россільгоспнагляду по Воронезькій області проводяться заходи щодо локалізації та недопущення подальшого розповсюдження інфекції.

    За даними Россільгоспнагляду це вже 6-й випадок АЧС у Воронезькій області з початку 2013 року.

    Крім того, за минулий тиждень було виявлено 3 випадки АЧС серед домашніх свиней в Шолоховському та Верхньодонському районах Ростовської області.

    Всього, з початку року в Російській Федерації зареєстровано вже 26 випадків АЧС (430 випадів з 2007 року).

    Враховуючи близьке розташування вогнища захворювання на АЧС до кордону з Луганською областю, та зокрема Міловського (75 км), Марківського (93 км) районів, 08.06.2013 та 10.06.2013 проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій (далі - ДНПК) при Марківській та Міловській райдержадміністраціях з питання недопущення виникнення АЧС на території області.

    З метою недопущення занесення збудника АЧС на територію області та дотримуючись Плану дій при підозрі захворювання (загибелі) свиней на АЧС державною службою ветеринарної медицини Луганської області повідомлено керівників сільгосппідприємств, підсобних підприємств, організацій у сферах торгівлі, громадського харчування, туризму і транспорту про небезпеку, яка виникла, та необхідність проведення профілактичних заходів із запобігання занесенню збудника хвороби на територію району (міста) та зобов’язано керівників свиногосподарств та ферм забезпечити роботу підприємств в «закритому режимі».

    Крім того, мобільними групами з працівників ветеринарної міліції та ДАІ вживаються невідкладні заходи з недопущення торгівлі продуктами харчування, особливо м’ясом та м’ясопродуктами, у невстановлених місцях та на стихійних ринках. Посилено ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних правил і правил торгівлі на агропродовольчих ринках, звернувши особливу увагу на завіз, реалізацію та зберігання м’ясопродуктів і м’ясної сировини.

    Посилено нагляд за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах торгівлі і ресторанного господарства, які розташовані уздовж автомобільних шляхів, забезпечено чергування в місцевих пунктах перетину державного кордону з метою недопущення переміщення продуктів забою тварин у будь-якому вигляді.

    Регіональними службами державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду на державному кордоні та транспорті разом з представниками митної та прикордонної служб забезпечено пропуск автомобільного транспорту, що перетинає державний кордон з боку Російської Федерації, виключно через дезбар’єри, а пасажирів та екіпажів транспорту - через дезінфікуючі килимки.

    Для координації дій та проведення заходів з профілактики АЧС до Міловського району виїхали інспектори відділу ветеринарної міліції МВС України та інспектори відділу ветеринарної міліції ГУМВС України у Луганській області.

    Просмотров: 269 | Добавил: Юрьевна | Теги: Чума свиней біля України | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024