Субота, 18.05.2024, 09:39
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 39
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Облако тегов
    Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини
    Главная » 2014 » Травень » 27 » Делегація України на сесії МЕБ
    13:33
    Делегація України на сесії МЕБ
    LOGO-SG.jpg

     

    Недотримання міжнародних вимог однією країною може поставити під загрозу всю планету

    Міжнародне співробітництво у сфері ветеринарної медицини України  здійснюється шляхом членства у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин (МЕБ). Для координації роботи у різних регіонах світу МЕБмає 5 керівних органів – Регіональні Комісії по Африці, Америці, Азії, Далекому Сходу та Океанії; Середньому Сходу; Європі (в яку входить Україна).

    Делегатом від України в МЕБ є перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк. У 2012 році під час 80-ої Генеральної сесії МЕБ його було обрано віце-президентом одного з 5 керівних органів – Регіональної Комісії МЕБ по Європі (налічує 53 країни-члени у регіоні).

    Вчора під час роботи 82-ої Генеральної сесії МЕБ у Парижі  відбулося засідання Регіональної Комісії МЕБ по Європі.

    Як  поінформував  Іван Бісюк,  Україна, відповідно до встановленого порядку,надає МЕБ звіти щодо епізоотичної ситуації в державі, а також використовує право одержувати офіційну інформацію про епізоотичну ситуацію в інших країнах-учасницях МЕБ, якою керується при вирішенні питань міжнародної торгівлі об’єктами, підконтрольними державній службі ветеринарної медицини.

    Завдяки членству в МЕБ,  впродовж попередніх років Україна використовувала офіційну інформацію про епізоотичну ситуацію в інших країнах-учасницях МЕБ, якою керувалась при вирішенні питань міжнародної торгівлі об’єктами, підконтрольними державній службі ветеринарної медицини. Крім того, при розробці ветеринарного законодавства України обов’язково враховуються міжнародні стандарти, встановлені Санітарним кодексом наземних тварин.

    Глобалізація, зміни клімату, демографія, урбанізація, зростання потреб в тваринному протеїні, стійкість збудників до ліків, синтетична біологія, політична нестабільність, слабкі національні системи захисту здоров’я сприяють виникненню та розповсюдженню нових хвороб.

    Виникнення та надшвидке розповсюдження катаральної лихоманки овець (блутангу) в Західній Європі починаючі з 2006 року, виникнення та розповсюдження вірусу Шмалленберг в 2011 році в Німеччині, а потім і у Франції, Великобританії, Нідерландах, Бельгії та інших країнах ЄС призвели до багатомільйонних втрат в Європі від дії збудників цих хвороб та розробки і впровадження систем їх контролю.

    Саме тому, здійснення дієвого контролю та викорінення інфекційних хвороб ветеринарними службами різних країн має користь міжнародного масштабу та впливає на життя декількох поколінь людей. Країни залежать одна від іншої. Недостатність дій однієї країни може загрожувати іншим країнам. Недотримання міжнародних вимог однією країною може поставити під загрозу всю планету.

    -         Саме тому захист здоров’я тварин, дотримання норм безпечності продовольства, доступ до ринків є основними завданнями МЕБ, у досягненні яких ветеринарна служба стоїть на першому плані, - наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк.

    При цьому МЕБ забезпечує взаємодію національних ветеринарних органів на міжнаціональному рівні, організовує кооперацію зусиль, але разом з тим визначає професійну відповідальність кожного.

    За всю свою багаторічну історію МЕБ, як орган найвищого рівня міжнародного співробітництва, координації та кооперації в галузі ветеринарної медицини відіграє головну роль при вирішенні багатьох проблем, які стосуються здоров’я тварин, санітарної безпеки та якості продуктів тваринництва, захисту здоров’я людей від хвороб, джерелом яких можуть бути тварини та продукти тваринного походження.

     

    Просмотров: 332 | Добавил: Юрьевна | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024